Minnes Google Chrome'iga www.nordea.ee, ütleb programm: "Eesolev lehekülg sisaldab pahavara!". Isegi kui inimene on seda lehekülge varem külastanud, nakatab nüüd Nordea panga veebilehe külastamine Chrome'i hoiatusel pahavaraga.

"Hetkel ei ole ametlikku kinnitust sellele, et nordea.ee kaudu oleks levitatud pahavara," ütles Nordea kommunikatsioonijuht Jane-Liina Liiv Ärilehele. "IT tegeleb intensiivselt asja uurimisega," lisas ta.

Liivi sõnul on Nordea klientidel olnud täna hommikust saati probleeme nii Nordea kodulehele kui internetipanka sisenemisega. "Kliendid saavad veateateid erinevate brauseritega sisenemiste puhul justkui tegemist [oleks] pahavara levitava serveriga," ütles Liiv. Samas pääsevad mõned kliendid jätkuvalt kõikide brauseritega ilma probleemideta kodulehele ligi.

"Klientide ees, kel esineb probleeme, vabandame ebamugavuste pärast," ütles panga kommunikatsioonijuht.

Chrome on juulikuu seisuga maailma kõige suurema kasutajaskonnaga internetilehitseja. Google Chrome võib sellise hoiatuse anda juhul, kui veebilehel sisaldab tõesti inimese arvutile ohtlikku pahavara, või ka juhul, kui leht on eksituse tõttu märgitud ohtlikuna.

Uuendatud 12:00: lisatud panga kommentaar.