Eile õhtul jäid MTV3-s ära uudistesaated ja täna populaarne hommikusprogramm „Houmenta Suomi“. MTV3 uudiseid edastati ainult internetis ja Radio Nova´s, vahendab portaal teineekraan.ee.

Hoiatusstreik kestab kolmapäeva hommikul kella 10ni, kuid MTV3 õhtused uudised taastuvad juba täna.

Tõenäoliselt on uudistesaadete taastamise ajendiks Nokia telefonitootmise müük Microsoftile, mis on soomlaste jaoks üheks aasta tähtsaimaks uudiseks. MTV3 kodulehe andmetel ei tee uudistesaateid siiski palgalised ajakirjanikud ja toimetajad, vaid ettevõtte juhtivtöötajad ning vabakutselid ajakirjanikud, kes streigis ei osale.

Ajakirjanikud alustasid streiki pärast seda, kui telekanali omanik MTV Media teatas, et vaatab üle senised töösuhted ja kavatseb kaotada 30 töökohta. Iltalehti teatel puudutab enamik koondamisi uudiste- ja teiste päevakajaliste saadete tegijaid. Vähem kui aasta tagasi koondati samuti 30 töökohta.

Kodulehe teatel alustas MTV Media ulatuslikku reformi, millega uuendatakse ettevõtte brändi, toimimispõhimõtteid ja visuaalset identiteeti. Uut MTV-d lubatakse vaatajatele tutvustada selle aasta lõpus.
Hetkeks on ulatuslik projekt juba käivitunud, eesmärgiga tuua telekanal publikule lähemale.

MTV Media kontserni kuulub kümmekond telekanalit, millest enamik on tasulised; interneti-TV ja Radio Nova. MTV MEDIA kuulub meediakontserni Bonnier AB, Eestist kuulub samasse meediakontserni ajaleht Äripäev.