Kaubad olid 2012. aasta augustiga võrreldes 2,3 ja teenused 4,1 protsenti kallimad, teatas statistikaamet.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta augustiga võrreldes jäänud samale tasemele ja mittereguleeritavad hinnad tõusnud 3,9 protsenti.

Eelmise aasta augustiga võrreldes mõjutasid tarbijahinnaindeksit enim eluasemekulutused ja toit, millest esimene andis kogutõusust ligi poole ja teine üle kolmandiku.

Eluasemekulutuste mõjust omakorda 80 protsenti andis aastataguse ajaga võrreldes 28,4 protsenti kallimana kodudesse jõudnud elekter.

Toidu mõjust andsid neljandiku viis protsenti kallimad liha ja lihatooted, viiendiku 11,6 protsenti kallim köögivili ja kuuendiku 12 protsenti kallim puuvili. Mootorikütus oli 2013. aasta augustis 4,7 protsenti odavam kui aasta varem.

Tarbijahinnaindeksi aastamuutus jäi viimati alla kolme protsendi 2010. aasta augustis, mil see oli samuti 2,9 protsenti.

Juuliga võrreldes olid augustis tarbijahinnaindeksi peamisteks mõjutajateks köögivilja 16protsendiline hinnalangus, soojusenergia 2,9protsendiline hinnatõus, rõivaste soodusmüükide lõppemine ning lennukipiletite 15,8protsendiline kallinemine. Sibul oli 30 protsenti kallim kui juulis ja paprika 56 protsenti odavam.