Eesti on tema sõnul hea näide selle kohta, et range eelarvepoliitika annab võimaluse keskenduda oma kasvupotentsiaali parandamisele ja seega kõrgema elustandardi saavutamisele. "Eesti edu on õppetunniks Euroopa riikidele - progress ilma muutusteta pole võimalik," ütles Rehn.

Rehn märkis, et eurotsooni riikide majandused on erinevas seisus ning paljud riigid on hädas tööpuudusega. Ta rõhutas, et reaalmajanduse taastumiseks ja kasvuks tuleb sihikindlalt tegutseda kolmel rindel: majandussektoris, finantssektoris ja ka avalikus sektoris.

Rehni hinnangul on Euroopa Liit suutnud ära kasutada finants- ja võlakriisi, et tuleviku seisukohalt olulisi reforme läbi viia. Erilist tähelepanu tuleks tema arvates pöörata avaliku sektori kulutuste vastavusele võimalustele.

Oluliste sammudega, mis juba tehtud, nimetas Rehn finantsturuge stabiliseerimist ja majanduse vabalangemise peatamist, viidates sellega EFSF-ile ja ESM-ile.
"Äärmuslike sündmuste risk Euroopa majandusele on sellega oluliselt vähendatud," kinnitas ta.

Samuti on Rehni sõnul pankadele kehtestatud tunduvalt rangemad eeskirjad, kui enne kriisi vallandumist.

"Oleme astunud otsustavaid samme, et tagada riigi rahanduse hea tervis ja mõistlikud avaliku sektori kulutused. Me võlgneme selle tulevastele põlvkondadele, et tagada jätkusuutlik pensioni- ja sotsiaalsüsteem ning samuti tagada, et investeeringud oleksid suunatud valdkondadesse, mis on tulevase majanduskasvu jaoks olulised, nagu haridus, innovatsioon ja infrastruktuur," rääkis Rehn.

Ta tunnustas Eesti tegevust riigi rahanduse korras hoidmisel, mis on tema sõnul eeskujuks ka teistele liikmesriikidele.

"Eesti on üks väheseid riike Euroopas, mis saab juba praegu nautida luksust keskenduda kasvule ja kõrgemale elatustasemele, mida see pakub. Teie kogemus näitab, et eelarvedistsipliin tähendab lõppkokkuvõttes paremaid ja laiemaid poliitilisi valikuid," ütles Rehn.

Rehn viitas Tallinna keskaegsele legendile Ülemiste vanakesest, rõhutades, et Euroopa ülesehitamine ei tohi kunagi lõppeda. "Me peame jätkuvalt Euroopa majandus- ja sotsiaalmudelit reformima ega tohi leppida status quo'ga, kuna see tooks kaasa majanduslanguse," rõhutas ta.