TNS Emor Metrix+ statistika alusel vähenes Delfi ja Postimehe loetavuse vahe Tartumaal järk-järgult viimase 12 kuu jooksul, jõudes käesoleva aasta juulis esmakordselt Delfi poolt vaadates plussi.

„Delfi jaoks on see hetk ajalooline, kui edestame Postimeest lugejanumbrites just nende enda kodumaakonnas Tartumaal. Lugejate toetuse kasv näitab, et oleme õigel teel ning ühtlasi kohustab meid järjest enam pingutama,“ kommenteeris Delfi tegevjuht Mari-Liis Rüütsalu juulikuiseid tulemusi.

„Liidristaatus kohustab meid veel enam panustama päevauudiste kvaliteetsesse ning kiiresse kajastamisse ning arenema jõuliselt liikuva pildi edastamise suunal,“ lisas Rüütsalu.

Delfi on juba mõnda aega olnud Eesti suurim portaal, mida nädalas külastatakse stabiilselt vähemalt 1 miljonist brauserist. Piirkondlikult on Delfi edumaa konkurentide ees kindel olnud Tallinnas, Põhja- ja Lääne-Eestis, Virumaal ning juulikuiste TNS Emor Metrix+ andmete alusel ka Tartus ning Lõuna-Eestis. Eriti märkimisväärne ongi Delfi tõus loetuimaks portaaliks ka Tartus ning Lõuna-Eestis, mis on ajalooliselt olnud Postimehe valitseda.

Delfi suurim edumaa konkurentide ees on kesk- ja kõrgharidusega keskmise sissetulekuga lugejate hulgas, seda nii eesti- kui vene keeles. Delfi on ülekaalukalt venekeelsete lugejate lemmik samuti kõigis TNS Emor Metrix+ poolt mõõdetavates piirkondades – suur-Tallinnas, Põhja- ja Lääne-Eestis, Tartus, Lõuna-Eestis ning Virumaal. Vahe lähima konkurendi Postimehega oli juulis 2013 venekeelsete lugejate hulgas enam kui 30% Delfi kasuks.

Samuti on Delfi esimene mobiiliveebide võitluses, kus nädalaselt külastati 2013. aasta 36. nädalal erinevatest mobiiliseadmetest Delfit enam kui 181 000 korral. Delfi mobiiliveeb ja rakendus on Eesti enimkasutatud mobiilirakendus.

Delfi on 2013. aasta suvekuudel teinud suure arengu ka erinevate otseülekannete vallas, kui kolme suvekuu jooksul said lugejad nautida otsepilti ligi 30 erinevalt sündmuselt. Vaatajate lemmikud on endiselt spordiüritused, kuid üha rohkem koguvad populaarsust ka muusika-, konverentside- ja kultuurisündmuste otseülekanded.