"Finantskriis tõi endaga kaasa täieliku peataoleku. Aktsiaindeksid ei kaotanud mitte ainult 60 ja enam protsenti oma väärtusest (meie börsiindeks OMXT näiteks 77 protsenti), vaid turud olid ka äärmiselt volatiilsed, kukkudes ühel päeval viis ja enam protsenti ning järgmisel päeval võisid teha korraliku tõusu," kirjutas Oja.

Tema sõnul oli 2008. aasta sügis ning järgnevad pool aastat oli aeg, kus peamiseks arutlusaineks oli küsimus, kas finantsturgudel ja turumajandusel praegusel kujul on tulevikku. Ajakirjanduses ilmunud pealkirjad olid kurjakuulutavad ning tulevikuvisioonid võistlesid, milline suudab maalida süngeima ennustuse.

"Palju oli neid, kes jäid hirmu- ja õudusjutte uskuma ning müüsid oma aktsiad ära. Aga oli ka neid, kellel oli külma närvi ning kes kasutasid mitmekümne aasta soodsaimat võimalust ning hoopis ostsid. Warren Buffett on öelnud, et ole kartlik siis, kui teised on ahned, ja ole ahne siis, kui teised on kartlikud. Pole olnud paremat aega selle näpunäite järgimiseks kui viis aastat tagasi," kirjutas Oja.