Pärast analüüsi esitlust aset leidnud küsimustevoorus paluti ministril kommenteerida Eesti Energia Sandor Liive sõnu, et tuulikuid Eestisse enam ei tule. Nimelt ütles Liive septembri alguses Narvas tuhaväljale rajatud tuulepargi avamisel, et selle teeb eriliseks asjaolu, et tõenäoliselt on tegu lähiaegade viimase suure tuulepargiga Eestis. „Minule teadaolevalt ei ole Eestis täna mitte ühtki uut suurt tuuleparki ehituses. Põhjus selleks on lihtne: oleme jõudnud tuulikutele makstava toetuse piirini."

Parts soovis öeldu asetada konteksti. Nimelt on Eesti taastuvenergia tootmine arenenud viimase kuue aasta jooksul ennaktempos ning on täitmas juba 2020.aastaks seatud eesmärgid. Edasisi plaane tehes tuleb vaadelda 2020.aastale järgnevat perioodi. Partsi hinnangul tuleb selleks ajaks murda lahti toetuste sõltuvusest, sest see on nihkunud tarbijat kahjustavaks ning ka taastuvenergeetika peab muutuma iseend majandavaks.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri juht Maria van der Hoeven kinnitas probleemi tõsidust ja olulisust. Ta tõi välja, et kui Eestis kurdetakse kõrgete taastuvenergeetika toetuste üle, siis maailmas laiemalt on suuremaks murekohaks hoopis suured toetused fossiilkütustele. Õiglastes tingimustes saaksid kaks energialiiki konkureerida võrdsetel alustel. Ta tõi näiteks Brasiilia, kus tuuleenergia on konkurentsivõimeline ka toetusteta.