Tamro apteegikett suudab tema sõnul jätkata edukat tegutsemist sõltumata piirangute kaotamisest.

„Tamro ja meie emaettevõtte apteegiketid tegutsevad kõikjal Euroopas ning oleme olnud tunnistajaks mitmetele katsetustele apteegipiirangute kaotamisega. Tulemus on pea alati olnud oodatule vastupidine – apteeke tekib küll juurde, kuid mitte maapiirkondades, kus neid tegelikult vaja on, vaid suurlinnades. Maa-apteekidele on konkurentsi teke tähendanud töötajate lahkumist ning kliendibaasi vähenemise tulemusel ka tõsiseid majandusraskusi,“ selgitas BENU Apteegi ketti opereeriva Tamro Eesti juht.

Tamro Eesti juhi sõnul on ekslik väita, et Apteekide Ühenduse piiranguid pooldav seisukoht peegeldab vaid suurte apteegikettide omanike huve, sest ühendusega sama eesmärki taotleb enamik sõltumatuid väikeapteeke Eestis. Tema hinnangul on apteekide asutamispiirangute säilimine ennekõike nende patsientide huvides, kes elavad väljaspool suuremaid linnu.

„Olen nõus, et mõnes punktis on tänane apteekide asutamise regulatsioon ebamõistlikult jäik. Kuid tähtsam kui see, et mõni apteek saaks laieneda soodsale pinnale Tallinnas või Tartus, kus apteeke on juba patsiendi seisukohalt piisavalt, on see, et apteegid tahaksid ja saaksid tegutseda seal, kus teenus on täna ebapiisav või puudub sootuks,“ ütles Kadak.

Tamro Baltics on Baltimaade suurim ravimite hulgi- ja jaemüügiettevõte, kellel on Balti riikides üle 1200 töötaja ning ligi 500 Tamrole kuuluvat ja partnerluse alusel tegutsevat apteeki. Tamro Baltics kuulub Phoenix gruppi, mis on üks suurimaid ravimi edasimüüjaid Euroopas.