Krugman kirjutas oma veebipäevikus, et IMF-i majandusteadlased Olivier Blanchard, Mark Griffiths ja Bertrand Gruss on esitanud suurepärase uurimuse Läti majanduse kriisijärgsest arengust.

Tema sõnul osutavad uurimuse autorid sellele, kuivõrd kummaline ja vastuolus majandusteaduse erinevate koolkondade põhivaadetega oli Läti kogemus, vahendas ERR Läti Delfit.

"Niisiis jõuame minu arvates järgmise süžeeni: Lätis oli erakordselt ja võimalik, et unikaalselt ülekuumenenud majandus ning seepärast nõustuvad ka keinsistid (Krugman aga on üks aktiivsemaid majandusteadlasi maailmas, kes astub välja keinsistliku lähenemise poolt 2008.-2009. aasta maailmamajanduse kriisi lahendamisele - toimetus) sellega, et riik pidi üle elama fiskaalse konsolideerimise meetodid, kuna töö tootlikkuse kõrge kasvutempo muutis asjakohatuks palkade paigalseisu," kirjutas Krugman uurimuses esitatud andmeid ja järeldusi analüüsides.

Teadlane osutab siiski ka asjaolule, et majandus oli sarnasel tasemel ülekuumenenud 2007. aastal ka Eestis, nentides, et Eestis toimuv on arvatavasti alati mingil määral seoses Lätis toimuvaga.

Nobeli preemia laureaat, Princetoni ülikooli professor Paul Krugman on olnud varasemalt hämmastunud, kuidas võib keegi pidada Läti kogemusi kriisist väljumisel edulooks. Ta on Lätit võrrelnud Argentiinaga, mida ootab ees pankrot. Eriti suureks pinnuks silmas on Krugmanile olnud Balti riikide kärpepoliitika.