Mess annab võõrsile minejatele võimalikult palju informatsiooni elamis-, töötamis- ja õppimisvõimaluste kohta Euroopas riikides, teatas töötukassa.

Töömessil osaleb üle 25 tööandja nii Eestist kui ka Euroopast. Eesti tööandjatel on messil vahendada üle 400, Euroopa tööandjatel üle 100 töökoha. Esmased intervjuud töölesoovijatega tehakse juba messi ajal ning huvilistel on soovitav kaasa võtta oma CV.

Samuti osalevad messil asjakohaste ettekannetega töötukassa partnerid - maksu- ja tolliamet, haigekassa, sotsiaalkindlustusamet, tööinspektsioon, Eesti Europassi keskus, MTÜ Living for Tomorrow.. Ettekannetega esinevad ka EURES võrgustiku esindajad Norrast, Hollandist, Rootsist, Tšehhist, Lätist, Saksamaalt, Itaaliast ja Soomest.

Kuulmispuudega inimesed saavad messil peetavatest ettekannetest ja töötubadest osa viipekeele tõlgi abil - kuna kõigi erinevates kohtades toimuvate ettekannete juurde ei ole võimalik tõlki korraldada, tuleb tõlketeenuse vajajatel eelnevalt omavahel kokku leppida, milliseid ettekandeid kuulata soovitakse.