Kuigi ka sel aastal oli üürihooaja tipus sobiva korteri leidmisega probleeme, polnud defitsiit enam nii valdav kui varem samal ajal.

Võrreldes käesoleva aasta augustit möödunud aasta sama kuuga, näeme, et pakkumiste hulk on kasvanud Tallinnas keskmiselt 7,5%. Tõus on toimunud ka teistes Eesti suuremates keskustes.

Tasub märkida, et käesoleva aasta üürihooaeg jagunes varasemate aastatega võrreldes ka pikema aja peale ning hakkas tegelikult pihta juba mais-juunis, mil toimus ka lühiajaline pakkumiste hulga langus.

Investeeringuna ostetud korterite pidev lisandumine üüriturule pööras languse aga taas tõusuks ning seda ei pidurdanud ka järjest kasvanud nõudlus.

Kuigi raha paigutamine kontekstis on enim räägitud magalatest, investeeriti tegelikult kõikjale ning seetõttu on pakkumiste hulk kasvanud ja kasvamas kõigis Tallinna linnaosades ja asumites. Hoogne investeerimine on kaasa toonud vaikse, kuid stabiilse müügipakkumiste vähenemise.

Alanud sügis-talvisel hooajal suurendab kasvav üüripakkumiste hulk konkurentsi veelgi, mõjudes hindadele stabiliseerivalt. Oma hinnaootusi peavad kriitilisemalt hindama kindlasti need pakkujad, kelle korteris on talvel kõrged kommunaalkulud.