Aastaringselt soojustatud üle 5000 ruutmeetri suurune angaar mahutab peale kümne keskmise suurusega äriklassi lennuki ka üht Boeing 737 mõõtu lennukit. Investeeringu maht kompleksi on ligi viis miljonit eurot, teatas Tallinna Lennujaam.

„Uue ärilennukite hoolduskompleksiga ei rajata pelgalt hoonet, vaid tervet kompetentsikeskust,“ sõnas Panaviatic ASi nõukogu esimees Jüri Pihl.

Sarnaseid angaare ei ole Euroopas piisavalt, nii et klientide nappuse üle ettevõte Pihli sõnul kurtma ei pea. "Oleme arvestanud, et meie hoolduskompleks hakkab teenindama kliente 3000 kilomeetri raadiuses. Peamiselt hakkame teenindama ärilennukeid, mille arvukus siinses piirkonnas on kasvava trendiga," rääkis ta.

Panaviatic opereerib kuute Bombardieri Learjet tüüpi lennukit, kuid planeerib lennupargi laiendamist. "Ärilennukeid kasutavate inimeste arv kasvab pidevalt ning on tekkinud nõudlus pikemate lennureiside järele, mille jaoks on vaja kindlasti suuremaid lennukeid,“ lausus Pihl.

„Siiani oleme tegutsenud kütteta angaarides, mis ei ole võimaldanud pakkuda lennukiomanikele kõiki teenused. Uue kompleksi valmimine tõstab meie äri uuele tasemele,“ kinnitas Panaviatic ASi juhataja Aleksei Kulakovski.

Ärilennukite hoolduskompleksi rajab Tallinna Lennujaam, mida Lennujaamalt hakkab rentima Panaviatic. Kompleksi ehitab Astlanda Ehitus OÜ.

Vaata tutvustavat videot siit: