"IT sektoris on täna 17 000 töökohta, mis on 5,5 protsenti tööjõust, ITL tahab selle numbri astaks 2020 kahekordistada ja see on midagi, mis on Eestis võimalik," ütles Paananen.

Selleks, et see eesmärk täita, tuleks Paananeni hinnangul raputada ülikoolid välja oma mugavustsoonist, suurendada interdistsiplinaarset koostööd, investeerida rohkem tehnoloogiasse ja inimestesse, ning tuua Eestisse rohkem välisõpilasi ja -õppejõude.

Samuti võiks Paananeni sõnul hõlbustada immigratsiooni, et tasakaalustada inimeste lahkumist ja samuti tuua tagasi inimesi IT juurde. "Me peame IT taustaga inimesed, kes praegu töötavad näiteks müügimeeste või kinnisvaramaakleritena, IT juurde tagasi tooma. Samuti me peame ümber harima inimesi, kes on elus valesid valikuid teinud ja õppinud näiteks juurat või rahvusvahelist ärijuhtimist," sõnas ta.

Lisaks on Paananeni hinnangul probleemiks Eesti haridussüsteemi vähene koormus, kus on poole võrra vähem tööd vaja teha kui mujal maailmas, mis võimaldab tema sõnul inimestel programmi läbida ilma reaalselt midagi õppimata.