Fortum Tartu ostis Erakütte Tartu võrgupiirkonna käesoleva aasta 1. augustil.

Konkurentsiameti poolt oli selles piirkonnas kehtestatud käibemaksuta piirhinnaks 53,92 EUR/MWh , kuid sellele lisandus eelmise omaniku taotluse põhjal varasemast tema tegevuskulude tõusust tingitud korrektsioon 1,38 EUR/MWh, mis tegi tarbijate poolt makstavaks lõpphinnaks 55,30 EUR/MWh.

„Loobume korrektsiooniotsusega kõrgema tasu küsimisest ning alandame septembrist hinda korrektsiooni võrra. Uueks ilma käibemaksuta hinnaks on 53,92 EUR/MWh ning see kajastub juba septembrikuu eest esitatavatel arvetel. Seega on endise Erakütte piirkonna tarbijatel hind septembrist 1,38 EUR madalam kui enne. Peame õigeks mitte küsida tarbijalt seda raha, mida meie pole kulutanud. Aasta peale jääb tarbijate rahakotti siiski ca 150 000 eurot rohkem,“ kommenteeris Fortumi Eesti ettevõtete juht Margo Külaots.

"Aastatel 2014-2015 on Fortumil plaanis ühendada täna eraldi seisvad endise AS Erakütte ja Fortumi piirkonna soojusvõrgud. Peale seda saab Tartus olema üks soojahind," kommenteeris Külaots Fortumi edasisi plaane.

"Võrkude ühendamine võimaldab kasutada Tartu Elektrijaama veelgi tõhusamalt ja sellega suureneb veelgi kohalike kütuste osakaal – õhk on puhtam ja hind püsib Eesti ühe madalamana. Kohalike kütuste kasutamine säästab võrreldes gaasiga kütmisega tartlastele ca 10 miljonit eurot aastas. Väga oluline ühendamise argument on ka parem varustuskindlus – ühes võrgus on lihtsam mõne katlamaja tehnilise rikke korral tagada soojavarustus teise katlamajaga.“