Vahter märkis, et praegu maa hinnad tõusnud pole, kuid tõenäoliselt see vaikselt juhtub. “Teised varaklassid on ees tõusnud ja kui pank jälle krundile raha annab, siis peaks järgnema väike hinnatõus,” prognoosis Vahter.

Tema hinnangul on vaatamata võimalikule hinnatõusule tühja krunti investeerimine siiski riskantne. “Kui kriisiga langes korteri hind 40-50 protsenti, siis maalappide hinnad kukkusid lausa 80-90 protsenti ja mõned põllukrundid tuli täiesti nulli hinnata. Ma ise küll ei julgeks kuskile ääremaale pensioniks põllulappi osta. Krunt on alati madalama likviidsusega ja kunagi tegelikult ei tea, kas õige aeg realiseerimiseks tuleb kolme või kolmekümne aasta pärast,” rääkis Vahter.

Ka põllumajandusmaa ostmine on investeeringuna on tema sõnul mõttekas vaid siis, kui tegemist on suurte maamassiividega. "Ma muidugi ei usu, et järgmistel aastakümnetel maailmas toit nii otsa saab, et Eesti kliimavööndis kõik tahvelarvutid atradeks taotakse,” lisas Vahter.

Kõige kindlam investeering Vahteri hinnangul on osta kesklinna üürikorter - see teenib oma raha tagasi ja sellest saab alati lahti.