"Üks põhjustest on kindlasti see, et järjest karmistuvad erinevad seadustega kehtestatud nõuded, millele üks turvatöötaja peab vastama,“ ütles Eesti turvaettevõtete liidu (ETEL) tegevdirektor Kaupo Kuusik liidu 20. sünnipäeval.

Kuusiku sõnul teeb hea turvatöötaja leidmise raskemaks ka asjaolu, et turvatöötaja kuvand on ajas muutunud – kui 20 aasta eest oli keskmine nn turvamees sportliku kehaehitusega „kapp“, väljaviskaja, siis täna on ta pigem intelligentne ja varju jääv probleemide ennetaja.

„Turvatöötajal läheb järjest enam toore jõu asemel tehnilist taipu vaja,“ ütles Kuusik. „See aga tähendab, et ka turvatöötaja sissetulekud peavad vastama peaga töötaja palgatasemele.“

Kuusik lükkas ümber laialtlevinud väite, et turvatöötaja palk on nigel. „Kõik ETELi liikmesettevõtted teavad, et täna on tööjõuturul suur puudus seaduse nõetele vastavatest töötajatest ning et miinimumpalka pakkudes ei ole ettevõtted turvaturul konkurentsivõimelised, seepärast püütakse üldiselt heale turvatöötajale ka väärilist palka pakkuda,“ kinnitas Kuusik.

„Mis omakorda sunnib neid Eesti turvaettevõtteid, kes oma teenuse kvaliteedist hoolivad, klientidega maha istuma ja hinnatasemed hoolikalt läbi arutama.“

Turvaettevõtete liit tähistab täna oma 20. sünnipäeva piduliku õhtusöögiga Mustpeade Majas. Pidulikul koosviibimisel antakse ülevaade Eesti turvaturu minevikust, olevikust ja tulevikust ning antakse üle ka teeneteristid viimase viie aasta parimatele turvatöötajale ja teistele Eesti turvalisusesse panustajatele.