Mis te arvate, kas võib juhtuda, et Eesti ehitajad hakkavad kriisi küüsis Soomest riburada Eestisse tagasi tulema, sest töö saab lihtsalt otsa?

Arvata võib, et majanduslanguse tingimustes väheneb ka ehitusobjektide maht turul ja see omakorda mõjutab töötajate arvu. Nii otseselt seda siiski esimesel poolaastal ei tunnetanud. Reede õhtuti laevaga koju tulles on endiselt laev puupüsti täis - inimesed istuvad koridoris ja treppidel. Ka lennukipiletid on tihti välja müüdud. Kui mul oli korter Vantaas, siis ehitati sinna lähedale uut suurt elamurajooni, ja seal seisis väga palju Eesti numbrimärkidega autosid.

Arvestades teie palga oletatavat suurust - Äripäeva palga-TOP-i järgi umbes 25 000 eurot kuus - võis Soomele makse maksta kaunis valus olla. Kui palju te riigile loovutasite?

Juhtival töökohal töötades võib kindel olla, et üle poole palgast läheb maksudeks. Üks mu endine kolleeg ütles, et Soome maksusüsteem on selline, et kolm päeva nädalas töötad riigi heaks ja kahe päeva teenistus jääb endale. Samal ajal on Soomes elamine väga kallis: korteriüür on kallis, ühistransport on suhteliselt kallis, autod on väga kallid. Soome rahvas on siiski oma riigiga väga rahul ja Soomet on ikka nimetatud heaoluriigiks. Riigi majanduse praegune olukord kahtlemata seab aga valitsuse oluliste ja raskete valikute ette, kuidas edasi minna.

Loe täispikast intervjuust kui konservatiivsed on soomlased, miks eestlased lambaliha ei söö ning mida arvab Anne Mere Eesti maksusüsteemist.