Varem Elektriraudtee nime kandnud raudtee-ettevõtte Elroni pressiesindaja ütles BNS-ile, et Tallinna linnavalitsus ja rongiettevõte on "lepingu osas teinud väga palju tööd ning praegu käivad lõplikud läbirääkimised selles osas, millal võiks aset leida juhtkonna tasandil kohtumine".

Pressiesindaja sõnul sõlmitakse leping tõenäoliselt järgmise nädala jooksul. Ta märkis, et ettevõte teeb praegu viimaseid töid piletisüsteemi arendamisel ning samuti viiakse läbi viimased töötajate koolitused.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas ütles hiljuti, et linnavalitsuse poolt on leping heaks kiidetud ning transpordiameti juhataja Andres Harjole on antud volitused lepingu allkirjastamiseks. Aas süüditas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lepingu takistamiseks.

"Seda [Aasa süüdistusi] ei oska meie küll kommenteerida. Meie oleme äriettevõte," ütles Elroni pressiesindaja Aasa majandusministeeriumi aadressil tehtud süüdituse kohta.

Tallinna linnavolikogu kiitis 3. oktoobril heaks otsuse eelnõu, mille kohaselt saavad tallinlased peatselt hakata linna piires ka elektrirongiga tasuta sõitma ning andis linnavalitsusele voli sõlmida Elektriraudtee AS-iga lepingu piletihindade hüvitamise kohta.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul võtab Tallinn endale lepinguga kohustuse kompenseerida linnaeelarvest Elektriraudtee AS-ile tallinlaste tasuta sõidust saamata jääva tulu. Lepingu kohaselt on see summa 375 000 eurot, millest tänavu kantakse üle 75 000 eurot. Pärast lepingu sõlmimist saavad rahvastikuregistri järgi Tallinnas elavad inimesed võimaluse sõita elektrirongiga tasuta Tallinna linna piires ehk esimeses tsoonis. Lepingu esialgne lõpptähtaeg on 31. detsember 2014.

Sõidusoodustust saavad linlased elektrirongis tõendada klienditeenindajale esitatava isikustatud ühiskaardiga, mis kehtib koos Eestis väljastatud isikut tõendava dokumendiga. Vastavalt tegelikult sooritatud sõitudele tasub linn Elektriraudtee AS-ile, praeguse nimega Elronile.