"Tuleb tunnistada, et kahe olulise meediapersooni lahkumisest teatamine samal päeval äratab tähelepanu. Põhjused on aga erinevad. Samosti lahkumise taga on minu meelest selgelt majandusvastutus ja omaniku ootus tulemuste osas, mida ei suudetud täita.

Janek Lutsuga on lood keerulisemad. Olen temaga isiklikult Kuku raadio aegadel kokku puutunud, tegemist on väga hea ajakirjanikuga. Paraku on nii, et kui kunagi oli peatoimetaja selline ametimees, kes majandusasjadega kokku puutuma ei pidanud, siis nüüd on ajad teised. Uue aja peatoimetaja peab olema nii suurepärane ajakirjanik ja ka väga hea majandusliku mõtlemisega.

Usun, et Eesti Ekspress otsib uut peatoimetajat suure hoolega, et ta vastaks just neile kahele nõudmisele.

Samas olen pettunud selles osas, kuidas Lutsu lahkumisest teada anti, et tema panus Ekspressi arendamisse ammendus. Ärilises mõttes ei ole see eetiline väljaütlemine."

Ärileht küsis, kas kaks tegijat, kes ametist vabaks said, võiksid ka Äripäeva huvitada? "Andekaid inimesi oodatakse alati siia tööle, miks mitte. See kõik on veel liiga värske, et oleks jõudnud mõeldagi selle peale," vastas Rõtov.