Patendiameti kaubamärgiosakonna juhataja asetäitja Liina Puu sõnul on 
viidatud kaubamärk alles menetluses ja ootab ekspertiisi järjekorda. "Otsust selle kaubamärgi registreerimise osas on oodata umbes 11 kuu pärast, kuna ekspertiisijärjekorras on hetkel umbes 3000 kaubamärgitaotlust," ütleb Puu.

Pärast otsuse tegemist kaubamärk avaldatakse ja seejärel saavad kõik isikud esitada vastuväiteid kaubamärgi registreerimisotsuse osas. "Kui keegi vastuväiteid ei esita, kantakse märk registrisse," lisab asjatundja.

Kaubamärgi registreerimise järel on kaubamärgiomanikul ainuõigus kasutada registreeritud märki nende kaupade osas, mis registreerimise taotluses on loetletud. Eesti Piim esitas taotluse piim ja piimatoodete, teravilja ning põllumajandus-, aia- ja metsasaaduste, elusloomade ning sööda registreerimiseks.

Samas peab kaubamärgiomanik arvestama seadusest tulenevaid järgmisi piiranguid:

Kaubamärgiomanikul ei ole õigus keelata kirjeldavate ja eristusvõimetute sõnade kasutamiste teistel isikutel. "Näiteks ei ole kaubamärgiomanikul õigus keelata sõna "piim" kasutamist piimatoodete osas, kuna sõna kirjeldab toote liiki, või sõna "Eesti" kasutamist mistahes kaubal, kuna see kirjeldab toote päritolu," rõhutab Puu.

Siim Häelm ei reageerinud korduvatele Ärilehe püüdlustele temaga ühendust saada.