Raepressi teatel saavad tasuta sõita need, kes on rahvastikuregistrijärgsed tallinlased ja esitavad Elroni klienditeenindajale isikustatud Ühiskaardi koos isikut tõendava dokumendiga. Soodustus kehtib läänesuunal Tallinn-Laagri ja idasuunal Tallinn-Vesse lõigul.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on lepingu peaeesmärgiks tallinlaste elukeskkonna parandamine ja elukvaliteedi tõstmine erinevate ühistranspordiliikide integreerimise kaudu.

„Paralleelselt kulgevatel bussi- ja rongiliinidel ei ole mõistlik omavahel konkureerida. Täna võib täheldada, et paljud rongikasutajad istuvad linna piiril ümber bussiliinidele, millega kaasneb vajadus busside veomahtu suurendada. Rongiliinide veovõime ärakasutamine linnasisestes liikumistes aitab ressursse otstarbekamalt kasutada," rääkis Aas.

„Elron peab väga tähtsaks, et igal pool Eestis oleks bussi- ja rongitransport kui üks tervik,“ ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. Tema sõnul aitavad sellised lahendused veelgi populariseerida ühistranspordi kasutamist ning loovad töötavaid alternatiive autokasutamise kõrvale.

Raepress tuletab meelde, et rongi sisenedes tulb tasuta sõiduõigust omaval isikul klienditeenindajale esitada Ühiskaart ja öelda oma sõidu sihtkoht. Klienditeenindaja valideerib reisi piletimüügiseadmega. Isikute puhul, kes sõidavad Tallinnast kaugemale, hüvitab linn vaid Tallinna tsooni maksumuse.