"Kõik päevakorrapunktid, mis olid üles seatud, hääletati poolt," ütles suurhalli juhatuse liige ja tegevjuht Tarmo Hõbe BNS-ile.

"Täna on välja kuulutatud tänastele aktsionäridele suunatud A-aksiate emissioon, iga tänane aktsionär siis vastavalt oma tänasele osalusele saab märkida aktsiaid," rääkis Hõbe. Aktsiate märkimise tähtaeg on 15. detsember.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles kolmapäevasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et selle aja jooksul, mil ta on linnapea olnud, on täiendava raha küsimus kolmel-neljal korral päevakorda tõusnud - et Saku Suurhall läheb kohe jälle pankrotti ja miski muu ei päästa, kui sinna täiendavalt palju raha sisse panna.

Savisaare sõnul on linn selles küsimuses tavaliselt konsulteerinud rahandusministeeriumiga. "Võtame sellise kursi, et püüame teha ühise otsuse riigiga. Kui nemad panevad sinna raha, siis paneme ka meie ja vastupidi," ütles ta.

Ettevõte soovib aktsiakapitali suurendada 2,3 miljoni euro võrra 2,3 miljoni euroni uute A-aktsiate emiteerimisega. Ettevõte emiteerib kokku 38 355 A-aktsiat nimiväärtuses 60 eurot ülekursiga 195 eurot. Kokku kuulub aktsiate eest tasumisele 9,8 miljonit eurot, millest 2,3 miljonit on nimiväärtus ja 7,5 miljonit ülekurss.

Üldkoosolek kiitis heaks ka nõukogu ettepaneku vähendada aktsiakapitali ümberarvutamisel eurodesse 150 000 euro võrra 2,3 miljoni euroni. Sellega aktsionäridele väljamakseid ei tehta, ettevõte katab sellega kahjumit. Nõukogu ettepanek oli vähendada eelmiste perioodide kahjumi 10 miljoni euro katmiseks aktsiakapitali 2,3 miljoni euro võrra summani 2572,8 eurot.

Uueks nõukogu liikmeks valiti Hõbe sõnul Eesti Gaasi esindaja Juta Keres, kes on B-aktsionäri esindaja.

Suurhall sai mullu 2,9 miljonit eurot kahjumit, aasta varem oli ettevõtte kahjum 492 000 eurot.