Ka Finnairi kolmanda kvartali käive alanes pisut üle kahe protsendi 637 miljoni euroni.

Peaasjalikult peituvad põhjused jätkuvalt tugevas konkurentsis, eriti odavlennufirmadega, ning valuutakursside ebastabiilsuses, vahendab uudisteagentuur AP.

Finnair hoiatas, et tänavu võidakse teenida ärikahjumit, kuna müük ei ole võrreldav 2012. aastaga. Finnair näeb selle põhjusena ebakindlat majandusolukorda Euroopas ja loodetust nõrgemat kasvu Aasias. Viimane on üks Finnairi põhiturge.

Finnairi pressident Pekka Vauramo ei näe, et ka neljas kvartal tooks ettevõtte majanduslikule käekäigule olulist paranemist. Finnair ootab ka viimases kvartalis jätkuvalt kõrgeid kütusehindu ning reisijate "mõõdukat" kasvu.

Finnair teatas, et arvestades pingelisi majandustulemusi on vältimatult vajalik jätkata 2011. aastal kehtestatud kokkuhoiuprogrammiga. Vauramo sõnul suutis firma tänavu septembri lõpuks vähendada kulutusi 150 miljoni euro võrra aastas. 2011. aastal seati eesmärgiks kuni 200 miljoni eurone kokkuhoid.

Kokkuhoiuplaani ühe osana koondas firma septembri lõpuks 1000 töötajat, viies töötajate arvu 5900 inimeseni.

Finnairi president Pekka Vauramo rõhutas, et tagamaks kompanii elujõulisus ning järjepidev kasumlik kasvamine, on vaja jätkata jõuliste struktuurireformide ja kokkuhoiukava elluviimisega.