Lietuvos energija tegevjuht Dalius Misiunas ütles, et kohe, kui saadi teade ekspordikeelu eemaldamisest, alustas ettevõte naaberriikide gaasitarnijatega konsultatsioone soodsama hinnaga gaasi ostmiseks. Mitteametlike allikate sõnul on üheks võimalikuks partneriks Latvijas Gaze. Lätis on gaasihinnad 25 protsenti madalamad.

„Meile oleks väga kasulik allkirjastada leping tarnijatega, kes pakuvad madalamat hinda, sest oleme suunaks võtnud aastaste tarnelepingute sõlmimise,“ ütles Misiunas.

Mingeid lisakohustusi Lietuvos energija endale lepingutega ei võta, ainsaks erandiks „osta või maksa“-tingimus, mis tähendab, et Lietuvos energija kohustub tarnijalt gaasi ostma või maksma 85 protsenti lepingulisest mahust.

Ekspordikeeld eemaldati gaasitarnelepingutest pärast seda, kui Euroopa Komisjoni konkurentsikomisjon algatas uurimise Gazpromi tegevuse suhtes Ida-Euroopa riikides.
Seni on Leedu neljast suurimast gaasitarnijast kaks mitte-ametlikult kinnitanud, et nende gaasilepetes ei ole enam ekspordikeelu punkti