EMT avalike suhete juht Kaja Sepp ütles Ärilehele, et elektrikatkestustest tingitult võib esineda häireid mobiilsides kõikjal Eestis. Kõige suuremad probleemid esinevad Lõuna-Eestis.

"Tugijaamade töö taastub elektrivarustuse taastamisel, kuid ilmateenistuse andmetel pole lähitundidel paraku veel tormi nõrgenemist oodata, seega on häiritud ka elektrivarustuse taastamine ning sellest tulenevalt võib mobiilside probleeme esineda terve tänase päeva jooksul," rääkis Sepp.

Elisa mobiililevi on häiritud Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti ja Pärnumaa maapiirkondades. "Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti ja Pärnumaa linnades on mobiililevi olemas, kuid nende piirkondade maakondades on hetkel häiritud kümnete Elisa tugijaamade töö," teatas Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski. "Seetõttu puudub tarbijatel neis piirkondades kohati nii kõne- kui ka mobiilse interneti levi."

Torm sai alguse südaööl ning teatud aja jooksul töötasid Elisa tugijaamad varugeneraatoritel. Täna varahommikul alustas Elisa täiendavate elektrigeneraatorite paigaldamisega mobiililevita piirkondadesse, mis aitab tagada mobiililevi olulistes sõlmpunktides kuni elektrilevi taastamiseni.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul on praegu mitmel pool Eestis 2G ja 3G saatejaamade töös tõrkeid ja enam puudutab see Pärnumaad ning Lõuna-Eestit. “Kõik meie hooldemeeskonnad on öö läbi väljas olnud ja olulisemaid sõlmjaamu elektrigeneraatoritega üleval hoidnud, kuid osades punktides võib levi endiselt puududa,” kommenteeris Saarvelt.

Eesti Energia tegeleb piirkondades elektrilevi taastamisega ning pärast elektrilevi taastamist taastub ka mobiillevi üle Eesti.