Riigi Kinnisvara AS (RKAS) korraldas riigihanked ettevõttele kuuluvatele ja hallatavatele ning ettevõtte poolt esindatavatele asutustele elektrienergia ostmiseks osaliste tarnetega, teatas RKAS.

RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles BNS-ile, et tuleva aasta hanke maht on hinnanguliselt 6,5 miljonit eurot.

Elektrienergia ostmiseks määratud tarnena esitas soodsaima pakkumuse Eesti Energia AS, kelle pakutud kvartaalsed hinnad jäid vahemikku 3,991 – 4,847 senti/kWh. Kogu aasta määratud tarne maht on 95,5 GWh ning keskmine hind 4,392 senti/kWh.

Elektrienergiat ostetakse määratud tarnena kvartalite kaupa kõige soodsamat hinda pakkunud tarnijalt, mis tagab kõige soodsama hinna terveks aastaks.

Elektrienergia ostmiseks avatud tarnena esitas soodsaima pakkumuse Nordic Power Management OÜ, kelle pakutud marginaalile 0,057 senti/kWh lisandub elektribörsi Nord Pool Spot Estonia piirkonna tunnihind.

Hanke raames ostetakse määratud tarnest puudujääv elektrienergia börsihinnaga ja ülejääv elektrienergia müüakse börsihinnaga tarnijale tagasi. Avatud tarne raames teostab pakkuja ka bilansihaldust eesmärgiga tagada ostetud ja tarbitud elektrienergia tasakaal.

Osaliste tarnetega elektrienergia ostmisel osalevad peale Riigi Kinnisvara ASi veel riigikogu kantselei, siseministeerium, põllumajandusministeerium, kultuurministeerium, haridus- ja teadusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Rahvusraamatukogu, AS Hoolekandeteenused, Eesti infotehnoloogia sihtasutus ja Tallinna ülikool.