Keskpank teatas, et luba kehtib 31. jaanuarini.

"Loa saamise protsess läks meie jaoks oodatult edukalt ja kiirelt," ütles Ärilehele LHV juhatuse esimees Erki Kilu.

Samas rõhutas ta taas, et tegemist on siiski alles esimese sammuga kogu protsessis.

"Me ei ole seni endiselt ühtegi pakkumist Finasta ostmiseks teinud ja hetkel on vara hinnata, kas ning mis ajal ja millistel tingimustel tehing üldse võiks toimuda," märkis Kilu.

"Teatavasti on erinevaid huvilisi Finasta ümber olnud mitmeid, kuid me oleme seni ainsad, kes on Leedu Keskpangalt selleks reaalselt ka loa saanud," lisas ta.

Ka keskpank märgib, et LHV-le antud roheline tuli ei tähenda, et Finasta omandamissoovidega ei või esile tulla teised potentsiaalsed investorid.

Finasta kuulub pankrotistunud Snorase grupile. Leedu Pank ei andnud juulis Eesti firmale Eurest Capital luba osta Finasta.

Leedu panga ostmise vastu on veel huvi tundnud sel aastal asutatud Eesti riskikapitalifirma Borges Equity Partners. Eelmisel kuul asutatud osaühing kuulub Viljar Jaamu ettevõttele Opetron Bankers Capital OÜ ja lätlasele Uldis Arnicansile.
Firma kinnitab, et tal on piisavalt pädevust ostetava pangaga hakkama saada. Jaamu kinnitas, et firma esitab paari nädala jooksul Leedu Pangale Finasta ostutaotluse.