Tele2 korraldab juhi leidmiseks rahvusvahelise konkursi, selle ajani täidate teie juhi kohuseid. Milliseid muutusi loodetakse uue juhi otsingutega ettevõttes saavutada?

Suuri muutusi plaanis pole ja jätkame parima hinna strateegiaga. Usun, et mobiiliäris oli põhi selle aasta teises kvartalis. Finantstulemused on kolmandas kvartalis paranenud, mis tähendab, et valitud suund on õige. Samuti kasvas Tele2 Eesti klientide arv kolmandas kvartalis 7000 inimese võrra.

EMT teatas pilootprojektist, mis annab mõne aasta pärast võimaluse restoranides ja mujal maksta nutitelefoniga. Kui kaugel on Tele2 NFC-maksete arendamisega? Eeldusel, et kõik operaatorid lähevad nendele maksetele lõppkokkuvõttes üle.

Meil oli võimalus samas NFC-maksete projektis kaasa lüüa, kuid valisime seda praegu mitte teha. Projekt nõuab investeeringuid, kuid tehnoloogia ja turg pole veel valmis. Kindlasti võtame NFC-maksed kasutusele, kui lahendus toimib ja ei ole kliendile kallim kui pangakaardimaksed. Meil on endiselt võimalus liituda olemasoleva konsortsiumiga.

Kas selline üleminek võib tähendada, et suureneb ka nende arvete osakaal, mida võib lisada oma igakuisele mobiiliarvele?

Jah, kuid on siiski kaks võimalust. Tasu võib lisanduda mobiiliarvele või läheb otse pangakontolt maha.

Kui suur lisatöö see mobiilioperaatorile on, et näiteks parkimisarvetega tegeleda? Tarbija maksab kokkuvõttes selle teenuse tõenäoliselt kinni.

See on tehniline lahendus, mis kõigepealt eeldab investeerinut tehnoloogiasse – platvormi. Kui asi töötab, siis erilist lisakulu pole. Nagu ka NFC-ga, tuleb arendamisel olla mõistlik – tarbija maksab lõppkokkuvõttes kõik kinni. Operaator saab valida, kuhu ja palju ta raha kulutab ja kui palju see tavalised sideteenused nagu helistamine ja internet kallimaks teeb.

Tele2 alustas seekord esimesena uute iPhone`ide müüki. Kuidas õnnestus seekord n.ö esimene olla ja kuidas on telefonide müük seni läinud?

Meil on vabad käed erinevatest kohtadest iPhone’i tellida ja meie telefonid on ka võrguvabad. Läksime bürokraatiast mööda ja seega saime varem müüma hakata. iPhone 5S on hästi müünud, kuid 5C müük on pigem ootustele alla jäänud.

Milliseid uuendusi lähiajal plaanite?

Käimas ja tulemas on palju uuendusi. Näiteks online-kanalite arendus – uuendame oma veebi ja iseteenindust. Samuti tuleb uus ja kergemini mõistetav arveformaat. 

4G laiendamine – meie strateegia on pakkuda suuremates piirkondades tihedaimat ja kiireimat internetti – näiteks mõõtis tehnilise järelvalve amet Tallinnas just Tele2 võrgus kõige suuremad kiirused. Samuti on praegu käimas kogu olemasoleva raadiovõrgu väljavahetamine uute võimsamate, töökindlamate ja energiasäästlikemate seadmete vastu.