Ärileht kirjutas täna, et 150 Soome enim teeninud inimese hulgas on ka ühe tundmatu Eesti ettevõtja nimi.

Soomes enim tulu teenivate inimeste seas on edukam eestlane Ain Vardja, kes teenis 2012. aastal maksustatavat tulu üle 1,57 miljoni euro. See annab talle üldpingereas 144. koha. Helsingin Sanomat on välja arvutanud, et Vardja teenis aastaga sama palju kui 72 keskmist soomlast.

Ärilehel ei õnnestunud Ain Vardjat ennast kahjuks kätte saada, et teda usutleda, küll aga õnnestus see Soome lehel Helsingin Sanomat.

„Midagi on valesti läinud,“ ütles Vardja telefoni teel Soome lehele, kes sai Uruguays viibiva ärimehe telefoni otsa.

Küsimusele, kas tegemist võib olla väikse komaveaga, kostis Vardja:“ Väike viga? Ei, see on suur viga!“

Vardja selgitas, et töötas tõesti Soomes, kuid hinnanguliselt on tema seal teenitud tulu märkimisväärselt väiksem kui 1,5 miljonit eurot, mida talle omistatakse. „Vähem kui sada tuhat,“ kinnitas ta.

Väikse viivitusega jõudis ka Ärilehe ajakirjanikuni Vardja e-kiri, kus ta kirjutab järgmist:

"Tegemist on veaga. Olen Ugruguays ja asjade selgitamine on keeruline. Ei oska kuidagi kommenteerida hetkel, millest võib olla tekkinud selline viga. On saabunud nädalavahetus ja ametlikud bürood Soomes on suletud. Tegelen asjaga edasi tuleva nädala alguses."

Vardja on ehitusettevõtja. Eesti äriregistri andmetel on ta Almighty Insulation nime kandva osaühingu juhatuses. Ettevõte on registreeritud Viimsis ja selle kapitaliks on märgitud 9000 eurot.