Delfi küsis Helmilt arvamust Äripäeva poolt välja pakutud idee kohta avalikustada maksutulu. Helm arvas, et avalikustada tuleks just juriidiliste isikute ehk ettevõtete maksutulu, et võidelda maksupettustega.

"Need ettevõtted, kes tasuvad tegelikult suurema osa laekuvatest maksudest, ei ole praegu avalikkuse silmis piisavalt teatud ja hinnatud. Makstud maksude avalikustamine parandaks selle vea ning võimaldaks nii potentsiaalsetel töötajatel, partneritel kui klientidel omad järeldused teha ning jalgade ja rahakotiga hääletada," rääkis ta.

Helmi arvates antaks avalikustamisega inimestele võimalus valida just nende ettevõtete kaupu ja teenuseid, kes makse maksavad. "Meil ei ole näiteks tanklaid, kus hinnasildi juures oleks märge: siit ostetud kütus on maksuvaba. Kuigi kütuse hinnad on kõikides tanklates üsna samasugused, panustab osa tanklatest osa rahast maksudena ka riigile, samas kui teised seda ei tee," tõdes ta ja lisas, et sama seis on ka näiteks toitlustusasutuste ja paljude teiste valdkondadega.

"Avalikkus võiks teada, milliste ettevõtete panusena on meil suuresti avalikke teenuseid võimalik pakkuda," rõhutas Helm.