"Air Asia on eelnevalt lennanud Londonisse ja Pariisi ning majanduslikel põhjendustel selle täna peatanud, mistõttu saab öelda, et me tahaksime seda šanssi kasutada, kus neil tegelikult on vaade sealtpoolt Euroopasse olemas olnud," ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso BNS-ile.

Nii või teisiti peaks lennufirma üle Tallinna või üle Eesti lendama ja Eestil on võrrelduna Londoniga omad eelised - Eesti on lähemal, mis tähendab ajalist võitu ja lisaks on Tallinna Lennujaam oluliselt soodsam kui näiteks Londoni oma, rääkis Mutso ja lisas, et niikaua kui ettevõttel on värske kogemus Euroopaga olemas, sooviks EAS, et nad seda jätkaks.

"Täna konkreetsetest kokkuleppetest rääkida ei saa, kuid nüüd järgmise sammuna me esitame neile oma pakkumise. Pakkumise koostamisel peame suuremate reisikorraldajate ja lennufirmadega ära hindama millist mahtu me suudame siin tagada. Ja me ei räägi täna mitte ainult Eesti mahust, pigem kui palju on võimalik meie ümbrusest ja Euroopast kliente siia saada," sõnas Mutso.

Tema sõnul on ka Tallinna Lennujaamaga koostööd koordineeritud ja viimane on huvitatud Air Asia lendudest. Lennujaam on nõus pakkuma lennufirmale alguses soodustingimusi, et liin sisse töötada, nagu ka teistele lennufirmadele, ütles Mutso

"Air Asiaga oli meil hea võimalus kokku saada, sest tihti on murekohaks see, et lennufirmad ei kohtugi. Kui see teema oleks Air Asia jaoks täielikult välistatud, siis me ei oleks aega raisanud," rääkis Mutso.