TTÜ teatel on Mektory ainulaadne keskus, kus kohtuvad innovatsioon, teadus, äri ja õppimine. Keskus loob sünergilises koostöös kasu Eesti riigile, majandusele, haridusele ja teadusele ning toetab Eesti konkurentsivõimet ning innovatsiooni laiemalt, ka rahvusvaheliselt.

TTÜ innovatsiooni- ja rahvusvaheliste suhete prorektori ning Mektory direktori Tea Varraku sõnul on Mektory eelkõige koostöö ettevõtete ja ülikoolide vahel ja seda nii sisult kui ka vormilt.

"See on ere näide, et on võimalik ühes keeles rääkida nii äriinimestel kui ka teadlastel. Majja on oma panuse andnud enam kui 50 ettevõtet. Pakume suurepärast kaasaegse tehnoloogiaga keskkonda aga ka sooja ja õdusat suhtlemiskohta,“ kinnitas Varrak.

Mektory 4450 ruutmeetri suuruses majas on loodud võimalused tehnoloogia loovaks rakendamiseks ja tulevikuideede genereerimiseks. Seal asuvad prototüüpimise laborid, ettevõtete demokeskused, näitusesaal, eri kultuuride toad, töökojad igas vanuses inimestele.

Majja oodatud on nii lapsed, üliõpilased, õppejõud kui ka ettevõtjad. On loodud õhkkond, kus iga inimene tunneb end koduselt ja mõistab, kui põnev ja elulähedane on tegelikult tehnoloogiamaailm.

Mektory maja on avatud kuus päeva nädalas, uuest aastast aga iga päev.