"Kuigi Prantsusmaa järgmise aasta eelarve-eelnõu on üldjoontes rahuldav, on valitsuse eelarvepoliitika jõudnud vastuvõetavuse piirini," ütles Barroso Prantsuse telekanalile LCI. Tema sõnul pärsib majanduskasvu ettevõtete suur maksukoormus.

"Prantsusmaa on Euroopa Liidus riik, kus ettevõtted maksavad konkurentsitult kõige kõrgemaid makse ning see kujutab endast majanduskasvu ja tööhõive jaoks probleemi," sõnas Euroopa Komisjoni president.

Barroso ärgitas Pariisi vähendama avalikke kulutusi, andes samas mõista, et eelarvekavast ilmneb teatavaid sellesuunalisi jõupingutusi.

Euroopa Komisjon avaldab reedel hinnangu iga eurotsooni kuuluva riigi eelarve kohta osana uuest meetmest stabiliseerida võlakriisist räsitud euroala.

"Prantsusmaa, Suurbritannia ja Itaalia on ilma jäänud eksporditurgudest. Me peame koostööd tegema, muutumaks üheskoos konkurentsivõimelisemaks," märkis komisjoni juht.

Barroso kinnitas, et astub 2014. aasta oktoobris oma ametiaja lõppedes tagasi. "Kümme aastat on pikk aeg, kuid tahan viimase minutini Euroopa hüvanguks töötada."

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poors teatas reedel Prantsusmaa riigireitingu alandamisest ühe pügala võrra tasemele AA, jättes majanduse väljavaate stabiilseks.

Agentuur põhjendas Prantsusmaa riigireitingu alandamist tasemelt AA+ tasemele AA riigi suutmatusega ellu viia täiendavaid reforme ja kõrge tööpuudusega.