Peep Soomanile teeb rõõmu, et Tallinas ja Tartus on kinnisvaratehingute arv tõusud. See tähendab, et on kasvanud inimeste tahe ja võimalus endale eluase soetada. „Peab aga tunnistama, et väikelinnades on sügav madalseis. Hinnad on samad, mis masu ajal. Väikelinnades tehakse näiteks keskmiselt 10-15 tehingut kuus. Kurb on see, et kui inimesel on vaja oma elupinda müüa, siis ta ei saa seda normaalse hinnaga lihtsalt teha, ta peab seda kõvasti alla lööma," ütles Sooman Ärilehele.

Ärikinnisvara osas on Eesti masuajaga võrreldes taas paremas seisus. Kriisi haripunktis tõid siia raha vaid riskikapitalistid ja õnnemängurid, nüüd on investeerijate ampluaa taas laiem. „Samas on Eesti kaotanud oma konkurentsieelise. Kinnisvara osas ei ole me enam väga soodne vaid lihtsalt soodne keskkond. See aga tähendab, et investorid vaatavad enam mujale. Seda siis nii korterite kui äripindade osas," ütles Sooman.

Tulevikku vaatab Sooman mõõduka positiivsusega. Tal on hea meel, et turg ei ole laenudega ülevõimendatud. „Oluline on turu aktiivsus ning selles osas näeme Tallinnas ja Tartus järgmistel aastatel positiivset trendi, kui just uut makromajanduslikku kriisi peale ei tule." Teiste Eesti piirkondade puhul Pindi juht aga ostuvõime kasvu lähiaastatel ei näe. „Kui inimesel ongi töökoht, siis on palk nii väike, et kinnisvara osta ei jaksa. Peamine, et kommunaalid makstud saab."