2010. aasta oktoobriga võrreldes on keskmine ruutmeetri hind tõusnud Mustamäel 50 ja Lasnamäel lausa 51 protsenti, analüüsis kinnisvarafirma 1Partner maa-ameti statistikat.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul olid hinnad mägedes kõige odavamad ning sealse vara väärtus reeglina kõigubki majandustsüklite vaheldumisel rohkem kui kallimal pinnal.

“Praegu maksab Lasnamäel ruutmeeter kesklinnast keskmiselt 60 protsenti vähem ja sellega on proportsioon paigas. Kuigi Lasnamäe üürikorteri tootlus kapitalilt on suurem, siis on sellega vähema kogusumma eest pigem rohkem tööd ja riski kui kallimaga,” ütles Vahter.

“Kiire hinnatõusu jätkumist ma mägedele ja Põhja-Tallinnasse ei prognoosi, pigem toimub kerge liikumine üles korrelatsioonis üldise inflatsiooniga. Samas magalakorter on ja jääb kõige likviidsemaks kinnisvaraks,” lisas Vahter.

Kokku tehti Tallinnas kinnisvaraga 2013. aasta üheksa kuu jooksul 5690 tehingut, mis on 9,5 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal perioodil. Aastaga kasvas kinnisvaratehingute arv enim Nõmme linnaosas – 48 protsenti.