Jätkuks varasemale uuringule, kus selgus, et üle poole vastanutest lahkuksid 1 miljoni euro suuruse lotovõidu korral oma praeguselt töökohalt, tegi CV Keskus uuringu, et teada saada, mis tegelikult motiveerib inimesi.

Kuna lotovõidu võimalused on üpris minimaalsed, oli eesmärgiks välja selgitada peamised motivaatorid neil, kes ei panusta oma karjääri loto jackpotile.

Selgus, et 40 protsendil inimestest puudub igasugune motivatsioon oma tööd jätkata - neid ei motiveeri ei raha, inspireeriv ülemus, töö iseloom, meeldivad kolleegid ega töökeskkond.

25 protsenti vastanutest leidsid, et neid motiveerib tööle raha. 14 protsenti arvas, et neile meeldib töö, mida nad teevad ja seepärast pidasid ka tähtsaimaks motivaatoriks töö iseloomu. 12 protsendil oli peamiseks motivaatoriks meeldivad kolleegid ja 7 protsendil oli selleks töökeskkond.

Kõige haruldasemaks motivaatoriks oli uuringus inspireeriv juht – kõigest 2 protsenti vastanutest leidis, et nende peamiseks motivatsiooniallikaks on just inspireeriv ülemus.

„Põhjuseks, miks pea pooled vastanutest teevad tööd ilma igasuguse motivatsioonita, võib olla üldlevinud arusaam, et töö ei peagi meeldima, vaid see on vajalik äraelamiseks. Kindlasti on neil ka kartus töökohavahetuse ees, sest paljudel on koormaks laenukohustus, mis tööotsingutel kuhugi ei kao. Kui 40 protsenti vastanutest töötab aga kohal, kus neid ei motiveeri mitte miski, mõjutab see paratamatult ka nende tööviljakust ja ettevõtte tulemusi üldiselt”, kommenteeris uuringu tulemusi CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

CV Keskuse uuringus osales kokku 1339 inimest.