Ettevõtte kolmanda kvartali auditeerimata müügitulu oli kokku 278,4 miljonit eurot, mis on 1,4 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatas Tallink börsile, vahendas BNS.

Kontserni juhatus ei ole 2013. majandusaasta tulemustega rahul. Seoses dividendidega seotud tulumaksu kuluga, nõrga majanduskasvuga regioonis ning Soome-Rootsi liinidel muutunud konkurentsiga näeb juhatus, et selle aasta tulemus ei saavuta eelmise aasta taset. Tootearenduses on plaanitud erinevaid parendusi, et toetada müügitulu, kuid samuti on töös erinevad kulude vähendamise tegevused, et kohaneda majanduskeskkonna muutustega.

Kontserni tegevust mõjutas regiooni üldine nõrk makromajanduskeskkond. Kontserni peamistel turgudel on märgatav majanduskasvu aeglustumine. Soome majanduse jätkuv langus on näha avaldatud nõrkades jaekaubanduse näitajates ning see on avaldanud mõju ka kontserni reisijate tarbimisele.

Tallink Grupp ja tema tütarettevõtete majandusaasta kolmanda kvartali auditeerimata müügitulu oli kokku 278,4 miljonit eurot. EBITDA ulatus 72,5 miljoni euroni ning auditeerimata puhaskasum oli 44,0 miljonit eurot. Swedbank ootas puhaskasumiks 48,27 miljonit eurot ja käibeks 287,6 miljonit. LHV prognoosis käibeks 286,4 miljonit eurot ja kasumiks 54 miljonit, vahendas Äripäev.

Kontsern vedas kolmandas kvartalis kokku 2,7 miljonit reisijat, mida on 1,9 protsenti vähem kui sama perioodi jooksul eelmisel aastal. Eesti-Soome laevaliinidel kasvas reisijate arv 2,3 ning Läti-Rootsi liinil 4,1 protsenti. Reisijate arv kahanes Soome-Rootsi liinidel 9,6 protsenti, sest seal on muutunud konkurents ning kontsern on vähendanud laevade mahutavust.

Veebruaris lansseerib kontsern uuendatud Silja Serenade'i Stockholm-Helsingi liinil. Laeval saab olema 50 protsenti rohkem kaubanduspinda, mis hõlmab endas ka uut kaupluse kontseptsiooni Superstore. Sõsarlaev Silja Symphony läbib sarnase uuenduse 2014. aasta sügisel. 2014. aastal plaanib kontsern investeerida üle 20 miljoni euro Helsingi-Stockholmi liinil sõitvate laevade uuendamiseks.