Vapperi sõnul tulevad riigifirma nõukogus sponsoreerimise küsimused ja võimalikud toetused alati paketina hääletusele. See tähendab, et kompotis on kokku pandud näiteks nii Jaak Mae suusakool, vehklejad, purjetajad kui Eesti Olümpiakomitee. Kuna Vapper soovib enda sõnul siiski teiste puhul sõna sekka öelda, siis ei saavatki ta end taandada.

"Ma ei ole seda kunagi varjanud, et kõik mere ja purjetamisega seonduv on minu jaoks tähtis. Ma olen alati, kui mõnes episoodis on Eesti Lootsi nõukogus tulnud arutlusele Kalevi jahtklubi puudutavad küsimused, rõhutanud, et ma ei võta sellest arutelust osa ega sekku. Ilmselt oleksin pidanud olema järjekindlam ja nõudma, et minu seisukoht kindlasti ära protokollitaks. Ma ei ole mitte kuidagi mõjutanud nõukogu otsuseid Kalevi jahtklubi soosimise suunas. Tõsi, oleme vormistanud taotlusi nii Eesti Lootsilt kui Tallinna Sadamalt koostöölepingu ja sellest lähtuvalt raha saamiseks, aga minu roll on sellega ka piirdunud," rõhutab Vapper.

Vapper räägib, et tegelikult on ju loogiline, et riiklik lootsifirma toetab purjetamist ja noori, kes sellega tegelevad ehk purjetamiskoole. "Kus mujalt need uued lootsid, tüürimehed ja kaptenid tulevad, kui juba lapsepõlvest merega kokku puutunud noorte seast. Ses mõttes oli mul Eesti Lootsi nõukogu liikmeks saades alguses imelik vaadata, kuidas riigifirma toetas suurte summadega suusatajaid. "Kui küsisin Kalev Lillolt (AS Eesti Lootsi nõukogu esimees, reformierakondlane - toim.), et miks lootsiettevõte suusatajaid toetab, siis ütles Lillo, et jää on külmunud vesi...," muigab lapsepõlvest saati purjetanud Vapper.

Ühtlasi lisas Vapper, et võrreldes jandiga, mis on lahti läinud Tallinna Sadama sponsorsummade jagamise ümber, ei ole Eesti Lootsi toetused üldse märkimisväärsed. 2008. aastast on Kalevi jahtklubi saanud Eesti Lootsilt kokku 13 000 eurot.