„Eesti on läbi teinud ennastsalgava arengu, muutumaks kaasaegseks Põhjala riigiks, kuid selle arengu hoidmiseks tuleb jätkuvalt vaeva näha,“ rääkis Erik Sellberg.

Ta rõhutas, et välisinvesteeringud tulevad üksnes stabiilsesse ja demokraatlikusse ärikliimasse. Eesti mitme kohaliku omavalitsuse soov jäätmekäitlust munitsipaliseerida on tema hinnangul aga ohumärk, mis murendab oluliselt Eesti kui avatud ja demokraatliku ettevõtluskeskkonna mainet.

„Tallinna linn on sisenenud jõuliselt jäätmekäitlusturule, mis traditsiooniliselt on erasektori tegevusvaldkond, võttes enda kätte olmejäätmete veo vahendustegevuse ja osaliselt ka teenuste osutamise,“ selgitas Sellberg oam seisukohta.

„Minu hinnangul rikub omavalitsus sellega vabaturumajanduse põhimõtteid ja see on kahjulik nii riigile kui tarbijale – Eesti riik kaotab märkimisväärselt investeerimisatraktiivsust. Uute investeeringute kaasamist sellised sammud kindlasti pärsivad.”

Eilne kohtumine Juhan Partsiga sisendab tema sõnul siiski kindlust, et riik jälgib selliseid tendentse ja on vajadusel valmis sekkuma.

„Eesti kui liberaalse majandusega riik peab igati toetama vabaturumajandust ning takistama monopoolsete munitsipaalettevõtete tekkimist,” lisas Ragn-Sells ASi juhatuse esimees Rain Vääna. Tarbijal peab olema vabadus valida, milline ettevõte teda teenindab.”

Ragn-Sellsi omanik Erik Sellberg kohtub oma 2-päevase Eesti visiidi raames majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi, Riigikogu liikme Kaja Kallase, EASi juhtkonna ning mitmete teiste võtmeisikutega, et tutvuda põhjalikumalt Eesti ettevõtluskeskkonnaga ja selle arenguvisioonidega. Erik Sellberg külastab ka innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust MEKTORY.

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells AS (www.ragnsells.ee) on Rootsi perefirma Ragn-Sells Ragn-Sells Företagen AB tütarettevõte Eestis. Ragn-Sells on spetsialiseerunud erinevate jäätmekäitlusalaste teenuste osutamisele Eestis. Ettevõttes töötab 270 inimest.