Varssavi börsil noteeritud ettevõtte juhi jutu kohaselt otsustati Eestisse laieneda juba märtsis 2012. “Eesti kindlustusturul on potentsiaali, kuivõrd kindlustustooteid kasutatakse võrdlemisi vähe ja klientidele ei pakuta piisavalt erinevaid alternatiive oma riskide katmiseks – olgu see oma äri- või pereasjade korraldamisel. PZU on Kesk- ja Ida-Euroopa kindlustusturu liider – käesoleva aasta esimeses kolmes kvartalis teenisime kindlustuspreemiate netomaksetega ligi 3 miljardit eurot. Oleme Eestisse tulnud selleks, et jääda ja tõusta kolme suurima tegija sekka,” ütles Klesyk.

Balti riikidest on PZU tõusnud juhtivate kindlusseltside hulka Leedus, ettevõtte sealne edu võimaldab ka Eestis näha oma tulevikku optimistlikult.

“Plaanime kindlustusmaksetes saavutada väga kiiret kasvu, säilitades jätkusuutlikku brutokahjusuhet. Ühtlasi tähendab see, et planeerime kasvada juhtivaks teenusepakkujaks partnerkanalis, näiteks reisikindlustuses. Lõpetuseks, Leedus saavutatud kiire kasv äriklientide segmendis saab olema meie edu nurgakivi ka Eestis,” lisas Klesyk.

PZU SA (Powszechny Zakład Ubezpieczeń Spółka Akcyjna) on börsil noteeritud ettevõte, mis asutati 1803. aastal. Tegemist oli Poola esimese kindlustusettevõttega.

PZU SA on suurim kindlustusettevõte Poolas ja oma regioonis nii käibe, klientide koguarvu, teenindusvõrgu, kaastöötajate ja konsultantide kui ka partnersuhete arvu järgi.

PZU SA on peamine aktsionär PZU Lietuva kindlustusgrupis ja ühtlasi suurimaid kindlustusettevõtete gruppe Kesk- ja Ida-Euroopas. PZU Eesti on PZU Lietuva filiaal.