Iga kuu lisandub portaalile keskmiselt 500 uut registreeritud kasutajat. Kokku teevad eraisikud E-Seifis ettevõtete, teiste eraisikute ning enda andmete kontrolliks aastas üle 100 000 päringu.

Krediidiinfo teatel on eraisikute teadlikkust teise isiku tausta uurimise vajadusest enne krediiditehingut suurendanud viimase aja sündmused ühiskonnas – skandaalid võlgnikest üürnikega, e-kaubanduse agressiivne pealetung, probleemid kasutatud autode äris.

Teise eraisiku maksehäireandmeid ei saa uurida lihtsalt uudishimust, vaid selleks peab olema õigustatud huvi ehk olukord, kus eraisik teeb krediidiotsust ja soovib vältida tehingut isikuga, kes võib olla ebaaus või jääda oma kohustuste täitmisega hätta.

Näiteks on uurimine õigustatud võimaliku autoostu, eluaseme üürileandmise, laenuandmise, oma vara järelmaksuga müümise, äripartneri valimise või muul juhul.

Teisest küljest on kaitstud ka isik, kelle kohta tausta uuritakse. Tema saab samuti E-Seif keskkonnast vaadata, kes ja millal on tema kohta päringu teinud.