Kokku on sel hooajal Tallinnasse oodata seitse talvekruiisi ning toimub ka teisi pühadeaegseid erireise, teatas Tallinna Sadam.

Jõulumeeleolust kaetud talvekruiisi raames tutvuvad britid meie pühadekommetega ja ostlevad Tallinna jõuluturgudel. Tallinna Sadama kruiisikaile hommikul kell 9 silduvalt aluselt suundub enamus reisijatest turismifirma Estonian Holidays poolt korraldatud ekskursioonidele. Lisaks tavapärastele tuuridele vanalinn-Kadriorg-Pirita-Viimsi ja Tallinna panoraam on lähenevate pühade ootuses programmis ka mitmeid jõuluteemalisi ettevõtmisi nagu Eesti jõulutoitude degusteerimine ning jõuluturu külastamine.

„Brittide jõulukruiis külastab meid juba teist aastat järjest ning ühtlasi on esimene selle hooaja seitsmest talvekruiisist,“ ütles Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro. „Esimesel jõulupühal ootame Tallinnasse kruiisituriste Rootsist laevaga Birka Stockholm. Jaanuarikuu alguses on tulemas veel 4 laevakülastust Venemaa kruiisituristidega. Tegemist on Tallinki ja St. Peterline laevade nüüdseks juba traditsiooniks saanud Vene turule suunatud nn. uusaastakruiisidega. Lisaks teeb aastavahetuse kruiisi ka Viking Line oma laevaga Viking Cinderella,“ märkis Arro.

Pühade puhul on St. Peterline lisanud oma liinilaeva Princess Anastasia graafikusse Helsingi, Stockholmi ja Tallinna külastamise kõrvale sissesõidu Riiga.

Kokku peaks sel talvehooajal Tallinna külastama ligi 9 500 kruiisituristi. Tänavuse aasta kokkuvõttes -koos veel oodatavate selle aastanumbri sisse jäävate talvekruiisidega - külastab Tallinna üle 520 000 kruiisituristi.