Tähelepanelikumad lehelugejad, kes pärast Riia katastroofi kauplustes lahtiste silmadega ringi käivad ja müügisaali kõrval rohkem lae alla vaatavad, on juba märganud üht kahtlast kohta Võru Maxima konstruktsioonis, kus üks poltidega kinnitatud laetala ühendus on tõenäoliselt lume raskuse tõttu järele andnud.

"See hoone on valesti projekteeritud," ütles Võru Maxima ehitust fotode põhjal analüüsinud Soome ettevõtte Rak Tek Solutions Oy ehitusspetsialist Toomas Kaljas. Ta on teinud Riia Maxima varingu kohta põhjaliku analüüsi, juhtinud tähelepanu projekteerimisvigadele ning märkinud, et Läti kõrval on Eestiski vigaselt projekteeritud ja seetõttu ohtlikke hooneid.

Kaljasele teevad muret Võru Maxima terasfermide alumise tala keskosa kinnitused, kus alumise vöö ühendus tundub olevat selgelt aladimensioneeritud ehk liiga nõrk. "Sama vea parandasime just hiljuti Soomes Riihimäe jäähallis," lisas Kaljas.

Maxima ütleb vastuseks artiklile, et kontrollib kiiremas korras üle oma Võru kaupluse konstruktsioonid. Samuti valmib detsembris kõigi Eesti poodide konstruktsioonide ekspertiis.

Vaata videost intervjuud Toomas Kaljasega!