"Tänase seisuga ei ole ühestki kontrollitavast kauplusest tulnud signaale oluliste võimalike vigade kohta, välja arvatud Võru kaupluse juhtum," ütles Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe Ärilehele.

"Analüüsid veel käivad, sealhulgas on hetkel veel käimas Võru kaupluse ekspertiisi analüüs. Kuid kinnitame, et ükskõik millise vastavasisulise indikatsiooni korral võtame koheselt kasutusele kõik ettevaatusabinõud, et välistada ka kõige teoreetilisem oht kaupluste töötajatele ja klientidele."

Kõikide kaupluste ehituslikud ekspertiisid valmivad 15. detsembriks.

Tavapäraselt kontrollivad sertifitseeritud ettevõtted kõikide Maxima omanduses olevate kaupluste ehituskonstruktsioone vähemalt korra aastas. Tänavused regulaarsed kontrollid viidi läbi aprillis ja mais.

"Ehitusekspertiise teostavad Eestis vaid üksikud ettevõtted, meie kasutame neist AS-i Telora-E, OÜ Vealeidja ja Agrus Construction Company OÜ eksperte," tõi Lehtmäe välja.

Maxima Eestil ei ole kauplusehoonetele ja kauplusepindadele ühtset tüüpprojekti. "Täpselt samasugust kauplusehoonet, nagu Võrus, Maximal mujal Eestis kasutusel ei ole," kinnitas Lehtmäe.

"Maxima eelistab kaupluste rajamisel esmajärjekorras koostööd kinnisvaraarendajatega. Kuna aga kõikjal ei ole sobivaid äripindu saadaval, siis on mitmete kauplusehoonete rajajaks ja arendajaks Maxima gruppi kuuluvad ettevõtted. Ühtegi hoonet Maxima Eesti ega gruppi kuuluvad ettevõtted ise ei ehita, ehitajateks on ehitusfirmad."

Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor ütles, et tänases olukorras ei ole võimalik olla ülemäära ettevaatlikud, mistõttu reageerib ettevõte koheselt kõikidele sellealastele signaalidele. "Täname ühtlasi kõiki inimesi, kes on oma tähelepanekutest teada andnud," sõnas Lehtmäe.

Maxima ostukeskus varises Riias kokku 21. novembril. Hukkus 54 inimest ja kümned inimesed said vigastada.