Punane tn 76 kinnistu detailplaneeringuala suurus on 15,84 hektarit ning planeeringuga kavandatakse sinna kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kaubandus-meelelahutuskompleksi, mille südamikuks on lõbustuspark, teatas raepress.

Ärileht on varem kirjutanud, et Tallinki investeerimisfirma Infortar eesotsas Ain Hanschmidtiga sulatas 2010. aasta lõpus üles kriisiajaks külmutatud Lasnamäe Punane tn 76 kinnistule kavandatava Tallink City projekti. See kujutab endast mastaapset kaubandus- ja meelelahutuskeskust, millest peaks vormuma suurima magalarajooni tõmbenumber. Endine 320 miljoni eurone projekt kärbiti siiski poole odavamaks.

Punane tn 76 kinnistu on praegu hoonestuseta heakorrastamata jäätmaa, mis moodustab suurema osa Mustakivi tee, Punase tänava, Taevakivi tänava ja Osmussaare tänava vahelisest kvartalist.

Kontaktvööndis asuvad 1–3-korruseliste hoonetega Tondiraba ettevõtlusala, 5–9-korruseliste ja mõnede 17-korruseliste paneelelamutega korruselamuala ning kaubanduskeskustega hoonestatud ala.

Planeeringuga ette nähtud kaubandus-meelelahutuskompleks on mahult ja kinnistu maakasutuselt linnavalitsuse hinnangul sellesse piirkonda sobiv ning hakkab uue tõmbekeskusena teenindama lähialadel paiknevate kortermajade elanikke. Hoonete kompleks plaanitakse liigendada keskse sisetänavaga, moodustades urbanistliku linnapargi koos multifunktsionaalse siseväljakuga.

Kinnistu omanik ja detailplaneeringu algataja on Inf Maja OÜ kelle omanikfirma on AS Infortar.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 28. juuni 2012. aasta korraldusega.

Pärast vastuvõtmist korraldavad Tallinna linnaplaneerimise amet ja Lasnamäe linnaosa valitsus koostöös Tallinna keskkonnaametiga detailplaneeringu ning keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avaliku väljapaneku ja arutelu.