Samas kaotab EMT ära mobiil-ID liitumistasu, mis varasemalt oli koos riigilõivuga 10 eurot. 1.jaanuarist 2014 tuleb teenusega liitudes maksta ainult riigilõivu 7 eurot.

Elisa jätkab 64 eurosendise kuutasuga ning liitumistasuks jääb 10 eurot. Tele2 kaalub aga liitumishinna alandamist.

EMT pressiesindaja Kaja Sepp põhjendas, et tasu tõuseb seoses arendustega,  mida mobiilioperaator teeb mobiil-ID turvataseme tõstmiseks.

"Samuti sisaldub kuutasus mobiil-ID SIM-kaardi maksumus ning kõrgema turvatasemega SIM on paraku ka kallim." Sepp juhtis veel tähelepanu, et seni ei ole mobiil-ID  kindlasti olnud ebaturvaline, aga nagu igas valdkonnas, tulevad ka turvatasemetes uued ja veel kindlamad lahendused. "Nendega tuleb kaasas käia, et võimalikke intsidente juba eos ennetada."

Eripakkumise korras ei pea EMT kliendid kuni 31. detsembrini 2014 tasuma mobiil-ID-ga liitumisel ka riigilõivu, selle tasub nende eest EMT.

Kodulehel teatab EMT lisateenuste osakonna juhataja Holger Haljand, et riigilõivuta liitumine on oluline ka neile klientidele, kelle mobiil-ID sertifikaadid 2014. aastal aeguvad.

„2009.aasta oli mobiil-ID kiire kasvu aasta ja just 2014.aastal jõuab tollastel liitujatel kätte sertifikaatide aegumise tähtaeg, mistõttu otsustasimegi riigilõivu tasumise enda peale võtta."

Mobiil-ID on riiklik isiku tõendamise ning digitaalse allkirjastamise lahendus mobiiltelefonile. Mobiil-ID kasutamiseks ei ole vaja laadida arvutisse täiendavat tarkvara ega kasutada toimingute tegemiseks täiendavat seadet (PIN-kalkulaator vms). Mobiil-ID võimaldab erinevate e-toimingute tegemist ka nutitelefonis, millele ID-kaardi lugejat või kalkulaatorit lisada ei saa.