Tema sõnul on tänaseks 90% klientidest lepingutega kaetud, samas näiteks Skandinaavias umbes kolmandik. Eesti turul on üle 50 paketi. Seejuures lõviosa hindadest on fikseeritud. Eesti Energias on fikseeritud 80% elektrilepingutest - nii firmad kui ka eraisikud

Samuti toimub Eestis 90% elektritarbimisest börsil, samas kui näiteks Lätis ja Leedus vaid 30-40%.

Suurimaks pudelikaelaks on Eesti-Läti piir. Liive sõnul pole sellel suunal suudetud täiendavat võimsust valmis ehitada ega pole ka plaani seda teha. Lisaks on hinnaerinevused väga suured, mistõttu valdavalt on Eesti ettevõtjat peatanud jaemüügi naaberriikidesse.

„Midagi on väga valesti, kui Balti suurim elektritootja ei saa müüa Lätti ja Leetu olukorras, kus nimetatud riigid on räiges elektri defitsiidis," sõnas Liive. Tema sõnul otsitakse lahendust, aga isegi kui see praegu leitakse, siis müügiperiood on läbi.

Naabritel on ka väga kõrged subsiidiumid. Lätis 34,4  ja Leedus 64,5 eurot MWh toetust elektritootmisele ehk sisuliselt Vene gaasile, kuna suur osa elektrist toodetakse just idanaabri ressurssidest. Liive ütles, et neil on huvi siseneda ka gaasiturule, kus astutakse esimesi samme. Pole ka ime, sest kui elektrituru maht on Baltimaades 25TWh, siis gaasil 50TWh.