Oktoobris eksporditi Eestist kaupu 1,1 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,2 miljardi euro eest. Eesti koguimport oli küll selle aasta kõrgeim, samas ei ulatunud see 2012. aasta oktoobri tasemele. Kaubavahetuse puudujääk oli 142 miljonit eurot. 2012. aasta oktoobris oli see 210 miljonit eurot. 

Võrreldes septembriga suurenes oktoobris eksport 5 protsendi ja import 8 protsenti. Kuises arvestuses ehk eelmise kuuga võrreldes, suurenes  eksport juba kolmandat kuud järjest. Ekspordi kuist kasvu mõjutas enim  elektriseadmete väljaveo suurenemine, impordis aga raudteeveeremi
sisseveo kasv.

Kõige rohkem mõjutasid ekspordi langust põllumajanduskaubad, mille väljavedu vähenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 17 protsenti.

Elektriseadmete eksport moodustas suurima osakaalu ehk 19 protsenti Eesti koguekspordist, põllumajandussaadused ja toidukaubad 12 protsenti ning puit ja puittooted 9 protsenti.

Impordis olid suurima osakaaluga elektriseadmed 16 protsendiga Eesti koguimpordist, transpordivahendid moodustasid 12 protsenti ning põllumajandussaadused ja toidukaubad 12 protsenti. Suurim langus oli elektriseadmete sisseveos, mis kahanes 36 protsenti.

Ekspordi sihtriikide seas oli esikohal Rootsi, kuhu läks 16 protsenti Eesti koguekspordist, järgnesid Soome 16 ja Venemaa 13 protsendiga. Koguekspordi väikest vähenemist võrreldes 2012. aasta oktoobriga mõjutas peamiselt väljaveo vähenemine Leetu ja Saksamaale, langus vastavalt 8 protsenti ja 7 protsenti. Samal ajal suurenes jõudsalt eksport Venemaale ja Belgiasse, vastavalt 17 ja 90 protsenti. Ekspordi kasvu Venemaale toetas re-eksporditud toodete väljaveo suurenemine. Eksport Belgiasse suurenes põlevkivikütteõli väjaveo suurenemise tõttu.

Kõige rohkem imporditi oktoobris kaupu Soomest, kust pärines 16 Eesti koguimpordist, Saksamaalt tuli 11 protsenti impordist ja Lätist 10. Enim mõjutas impordi kuueprotsendilist langust eelmise aasta oktoobriga võrreldes sisseveo vähenemine Rootsist ja Hiinast. Sissevedu nendest riikidest vähenes eelkõige elektriseadmete sisseveo vähenemise tõttu. Samal ajal kaupade import Poolast suurenes 45 protsenti, peamiselt raudteeveeremi sisseveo suurenemise tõttu.

Eurostati andmetel tõusis oktoobris ja novembris ettevõtjate kindlustunnet peegeldav majandususaldusindeks nii Eestis kui ka Eesti ekspordi peamistes sihtriikides. Eestis on majandususaldusindeks tõusnud alates juulist, mida peegeldab ka ekspordi kasv eelneva kuuga võrreldes.