"Võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga on käesoleva aasta samal perioodil toimunud tehingute väärtus tõusnud 27 protsenti. Tallinnas tervikuna on keskmine hinnatõus 18% ja näiteks kesklinnas ainult 12%," kommenteeris Ober-Hausi analüütik Rain Rätt kinnisvarafirma teates.

"Võrreldes eelmise aastaga on käesoleval aastal kasvanud tehingute hulk suuremate korteritega ja vanemates paneelmajades asuvate 4-toaliste heas korras korterite hinnad on üldjuhul hinnavahemikus 75 000 – 80 000 eurot."

Samas on toimunud üksikuid tehinguid, kus 1- toaliste korterite hinnad on ulatunud 49 000 euroni ja 2- toaliste hinnad 70 000 euroni ehk pinnaühiku hinnast lähtuvalt 1400–1500 €/m². "See on juba sama hinnatase, mis oli Lasnamäel enne kinnisvaramulli lõhkemist," nentis Rätt.

Lasnamäel korterite ostjate hulgas võib Räti sõnul märgata kahte trendi. Ostjate hulgas on palju Ida-Virumaalt pärit inimesi ja kohalikud, juba Lasnamäel elavad inimesed, kes kolivad kesklinnale lähemale renoveeritud või uutesse korteritesse.

Maa-ameti andmetel on Lasnamäel käesoleva aasta neljandas kvartalis keskmine korteri pinnaühiku hind 1077 €/m², 2006. aasta enne kinnisvarabuumi lõppu 1255 €/m².

Korterite hinnatõusu on soodustanud eluasemelaenude madal intressitase, sissetulekute kasv, samuti soov investeerida kinnisvarasse üüritulu saamise eesmärgil, kuna pangakontodel oleval rahal on tootlus väga väike.