Ekspress Grupp ja Eesti Meedia ähvardavad üksteist kohtuga, kuna ei jõudnud kokkuleppele Õhtulehe, Ajakirjade Kirjastuse ja Express Posti tehingu osas. Ekspress Grupp kirjutas eelmise nädala lõpus avaldatud börsiteates, et Eesti Meedia on alates ettevõtete väljaostuõiguse tekkimise hetkest seda takistanud. Eesti Meedia vastas aga, et on hinna Ekspress Grupile teatanud ning maksetähtaeg on täna, kirjutas ERR.

Gunnar Kobin kinnitas täna, et ei plaani raha täna maksta. "Oleks küll üsna narr, kui me, teatades reedel, et meie arvates on Eesti Meedia meievahelist lepingut rikkunud, hakkaks täna kuhugi raha üle kandma," ütles ta. Kobini sõnul on Ekspress Grupp esimesest päevast alates soovinud lepingu ja seaduste täitmist ning aktsionäride võrdset kohtlemist, millest kahjuks ei ole midagi välja tulnud.

"Positiivse inimesena loodan siiski leida kohtuväliselt tee mõistliku lahenduseni, aga kui see peaks ebaõnnestuma, siis õnneks on meil riigis kohtud, kes suudavad selgeks teha, kes on kes," rääkis ta.

Eesti Meedia ootab ettevõtte juhatuse liikme Mart Kadastiku sõnul endiselt Ekspress Grupilt konstruktiivseid ettepanekuid SL Õhtulehe, Ajakirjade Kirjastuse ja Express Posti väljaostmiseks ning on valmis omalt poolt kohtusse pöörduma.

"Meie ootame, et Ekspress Grupp kas kokkulepitud hinna välja maksaks või pöörduks meie poole mingite konstruktiivsete ettepanekutega, kuid siiani ei ole meile ühtegi sellist ettepanekut tehtud," ütles Kadastik BNS-ile.

"Praegu on Ekspress Grupi käitumine olnud vaid destruktiivne, avalikult mingi kohtuasjaga santažeerida ei ole õige käitumisviis," rääkis Kadastik ja lisas, et Eesti Meedia ootab lähimate päevade jooksul Ekspress Grupi poolset pakkumist, enne kui koos juristidega otsustatakse, kas esitada asi kohtusse.

"Päris nii see nüüd ei ole, et kui kell kukub, siis me palume Ekspress Grupi vara arestida," ütles ta.